Gedeputeerde Boumans start stickeractie ‘Halts Maut’

gemeente groningen, stadsbeheerMet het plakken van de ‘Halts Maut’-sticker op zijn eigen auto, start verkeersgedeputeerde Mark Boumans dinsdag 23 september de twitteractie #mautselfie. Hiermee wil de provincie haar protest tegen de dreigende tolheffing op de Duitse autobahn op een ludieke manier kracht bij zetten. Om 15 uur plakt Boumans op het Martinikerkhof de eerste sticker op zijn auto.

Stickeractie
Het idee van een stickeractie ontstond twee weken geleden. Gedeputeerde Boumans: “We hebben als provinciebestuur op verschillende manieren onze bezwaren tegen de voorgenomen tolheffing kenbaar gemaakt. Ik merk dat de Duitse plannen niet alleen in de provincie Groningen maar ook over de grens afwijzend zijn ontvangen. Met het beschikbaar stellen van deze stickers kunnen onze inwoners en liever nog onze Duitse buren ook zelf zichtbaar aangeven dat ze ongelukkig zijn met de tolheffing.”

Twitteractie
De sticker wordt verspreid via Twitter. Het werkt vrij eenvoudig. Als iemand de sticker graag zelf wil hebben, retweet diegene de #mautselfie vanuit het account @keinemaut. Door een berichtje naar dit account te sturen kunnen belangstellenden een sticker thuisgestuurd krijgen. Vervolgens kunnen ze een foto van zichzelf maken met de sticker: een #mautselfie. Stickers zijn ook te krijgen bij het provinciehuis en de VVV in Groningen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *