Geen extra maatregelen mazelen voor Groningen

kunstKinderen van de provincie Groningen worden niet extra gevaccineerd tegen mazelen. In alle gemeenten van de provincie ligt de vaccinatiegraad ruim boven de 90 procent. Dat betekent dat de Groningse kinderen goed beschermd zijn tegen mazelen dankzij vaccinatie.

 

In een aantal Nederlandse gemeenten met een lage vaccinatiegraad (onder de 90%) komt op dit moment mazelen voor. Naar verwachting zal dit virus zich de komende tijd verder verspreiden in deze regio. Kinderen met een verhoogd risico op mazelen krijgen in deze regio een extra vaccinatie aangeboden. Dat maakte de minister van VWS op maandag 24 juni 2013 bekend. Zie voor meer informatie de berichtgeving van GGD Nederland.

Regio Groningen

Alle kinderen in de provincie Groningen krijgen sinds 1976 via het Rijksvaccinatieprogramma het mazelen vaccin aangeboden (de BMR prik). Omdat de vaccinatiegraad in Groningen hoog is (boven de 90%), is de bescherming tegen mazelen ook hoog. Om die redenen zijn in onze regio geen extra maatregelen nodig, ook niet voor baby’s die op vakantie gaan naar een regio waar mazelen nu voorkomt (met een vaccinatiegraad onder de 90%).

Ouders van kinderen die om de één of andere reden een reguliere vaccinatie gemist hebben, kunnen alsnog een afspraak maken voor hun gemiste vaccinatie. Neem hiervoor contact op met GGD Groningen via het telefoonnummer 050 367 49 91 bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur.

Bron: GGD Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.