Geen kamelen in de stad voor reclame doeleinden

natuur, dierenDe Partij voor de Dieren wil opheldering over de twee kamelen, die in het centrum van Groningen zijn ingezet voor een publiciteitsstunt. Doordat een van de kamelen angstig werd, ontstonden er verkeersopstoppingen en gevaarlijke situaties in het verkeer. De Partij voor de Dieren vindt dat (wilde) dieren niet gebruikt mogen worden daar waar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor mens en dier en waar de eigen waarde van het dier wordt geschaad. De partij vraagt daarom uitleg van het College van B&W over de kwestie.

Volgens ooggetuigen weigerde één van de kamelen de A-brug over te steken, wat leidde tot filevorming in het verkeer, bussen die niet meer konden passeren en gevaarlijke situaties. Het is bekend, dat dieren veelal stress ervaren, wanneer deze worden ingezet ter vermaak tijdens evenementen of in een drukke omgeving.  “Met name wilde dieren kunnen dan onvoorspelbaar gedrag vertonen”, vertelt Partij voor de Dierenraadslid, Gerjan Kelder. “Wij vinden dat het commerciële belang van een reclamestunt nooit mag opwegen tegen eventuele risico’s voor de openbare orde en veiligheid.” Ook vindt de partij, dat de stunt met de kamelen niet overeenkomt met de doelstellingen uit de Dierenwelzijnsnota 2008. In deze nota staat onder andere  dat dieronvriendelijke activiteiten in Stad moeten worden voorkomen. Verder mag de intrinsieke, eigen waarde van een dieren nooit worden geschaad.

De Partij voor de Dieren stelt schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders over het gebruik van (wilde) dieren voor reclamedoeleinden. De twee kamelen, die werden ingezet als publiciteitsstunt voor een bruidsbeurs in de Euroborg, komen daarin ook aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *