Geen speelplezier Park Selwerd bij aanleg nieuw fietspad

Steeds meer groen wordt ingeleverd in Groningen tot ergernis an vele bewoners. Zo lijkt het dat het nieuwe verbrede fietspad in Park Selwerd strak tegen het veel gebruikte basketbalveld wordt aangelegd en het speelplezier dat velen hier beleven teniet wordt gedaan en de hangjongeren hun intieme plekje kwijt raken. 

Verder lijkt het erop dat de hondenbezitter niet meer welkom zijn in het park. Men heeft een ijzerdraad voor honden op een gevaarlijke hoogte langs het hele fietspad gespannen met her en der een rood wit lintje. Kleuren en de betekenis zal de hond ontgaan. Enfin, de verstening heeft voorrang en de vraag rijst hoeveel vierkante meter groen blijft er nog over om te spelen, even rustig zitten te genieten of gezellig wandelen in een natuurlijke omgeving. Er gaat niets boven de ontgroening van Groningen!

 

2 gedachten over “Geen speelplezier Park Selwerd bij aanleg nieuw fietspad

 1. Achter in het park komt het voetpad klem tussen het sportveldje en het fietspad te liggen.
  De ontwerper heeft waarschijnlijk gedacht dat de vaak arrogante fietser braaf op het fietspad blijft en het voetpad laat voor de voetgangers.
  Nou vergeet het maar, dit word door de fietser geconfisqueerd en de voetganger word de huid volgescholden en weggeterorriseerd.
  Verder is het met het vernielen van het park wel overduidelijk hoeveel waarde deze gemeente aan het groen hecht.
  Onder het mom van ecologischbeheer kan onkruid welig tieren en ecologisch belangrijk groen zoals bomen moet het veld ruimen.?

 2. En weer is er een verandering in het plan gekomen!
  Nu word in het park bij het sportveldje het oude fietspad het nieuwe voetpad.
  Dit betekend dat, indien men naar het Zernike wil lopen, het fietspad tweemaal moet worden overgestoken en dat men dan tijdens spitstijden tweemaal minimaal een kwartier extra aan tijd kwijt is.
  Indien het voetpad aan de linkerzijde was gekomen hoefde men geen minuut te wachten op de stroom fietsers om over te steken.
  Ook is het voor de hondenbezitter en overige wandelaars lastiger om het voetpad wat parallel loopt met de rondweg (Plataanlaan) achter in het park te bereiken, ook zij moeten nu nodeloos tweemaal oversteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *