Gefeliciteerd winnaars Groen en Doen!

Na een spannende stemronde en een beoordeling door een vakkundige jury hebben Tuin in de Stad en Federatie Broekpolder ieder een hoofdprijs gewonnen in de Groen en Doen competitie.

Op dinsdag 4 december vond de finale van de

 

Groen en Doen competitie plaats. De jury boog zich over de projectplannen van de 6 finalisten en na intensief overleg waren zij eruit: Tuin in de Stad en Federatie Broekpolder Vlaardingen verdienen beiden een hoofdprijs. Ondanks dat het niveau van alle deelnemende projecten in deze finale erg hoog was en de bevlogen inzet van de deelnemers overduidelijk, onderscheiden deze twee projecten zich door de sterke verbindende kracht van hun project. Zowel Federatie Broekpolder als Tuin in de Stad betrekken veel diverse partijen en vrijwilligers bij hun project. Daarnaast heeft Federatie Broekpolder aangetoond een duidelijke bijdrage aan biodiversiteit en verbinding tussen natuurgebieden te kunnen leveren. De ondernemende insteek van Tuin in de Stad en de overtuiging van de jury dat dit een economisch duurzaam initiatief is gaf de doorslag om Tuin in de Stad tot de tweede winnaar te kronen.

Jeroen ter Brugge en Yvonne Batenberg van Federatie Broekpolder waren heel enthousiast met het winnen van de €50,000,-: “Het winnen van de prijs is echt een beloning voor alle vrijwilligers. Het geeft ons project erkenning, de prijs is ook een bewijs van de meerwaarde van ons project, dat wat we doen echt de moeite waard is.”

Ook Frans Kerver van Tuin in de Stad gaf aan hoe belangrijk de competitie voor hun project was: “Het meedoen aan Groen en Doen heeft ertoe geleid dat we ook kritisch naar ons eigen project gingen kijken. We willen het zo eenvoudig mogelijk houden en vrijwilligers moeten de ruimte krijgen om te doen wat ze zelf relevant vinden. Het winnen van de prijs is een enorme push, heel stimulerend en het bevestigt voor ons dat wat we aan het doen zijn goed is.”

(bron:  groen en doen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *