Gemeente afspraken op afspraak

kreupelstraatVanaf dinsdag 2 april kunnen burgers het grootste deel van de openingstijden alleen nog op afspraak langskomen bij de gemeente aan de Kreupelstraat. Het vooraf maken van een afspraak via internet blijkt een effectief middel om voor bezoekers van de balie lange wachttijden te voorkomen.

Ook voor de gemeente is het efficiënter omdat ze de personele bezetting kan afstemmen op de te verwachten klantenstroom. Tegelijk met de aanpassing van de vrije uren, verruimt de gemeente ook de openingstijden van de publiekshal aan de Kreupelstraat.

 

Het blijft voor burgers wel mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen bij de afdeling Publiekszaken in de Kreupelstraat. Op dinsdag tot en met vrijdag kan dit van 9.00-11.00 uur. Voor alle overige openingsuren moeten burgers van tevoren via internet een afspraak maken. Voor het afhalen van een eerder aangevraagd paspoort, rijbewijs of identiteitskaart is dat niet nodig. Ook het loket verloren en gevonden voorwerpen en aantoonbare spoedgevallen is zonder afspraak te bezoeken.

Gewijzigde openingstijden Kreupelstraat
De gemeente experimenteerde al met het louter werken op afspraak op maandagavond. Dit blijkt voor inwoners van de stad niet het meest ideale moment om bij de gemeente langs te komen. Met ingang van dinsdag 2 april gelden daarom nieuwe gewijzigde openingstijden. De afdeling Publiekszaken is dan op maandag open van 13.00 tot 17.00 uur. Op dinsdag, woensdag en vrijdag is het gebouw aan de Kreupelstraat open van 9.00 tot 17.00 uur. En op donderdag is dat van 9.00 tot 19.00 uur.

Werkpleinen eendrachtskade en Zaagmuldersweg
Ook de dienst SOZAWE gaat voor baliezaken gedeeltelijk op afspraak werken. Vanaf disndag 2 april kunnen klanten tussen 9.00 en 13.00 uur gewoon langskomen aan het Werkplein Eendrachtskade. ’s Middags tussen 13.00 en 17.00 uur wordt de klant alleen op afspraak geholpen. Op het Werkplein Zaagmuldersweg kunnen klanten na 1 april alleen langskomen als ze een afspraak hebben of een formulier willen inleveren.

Voor welke producten en diensten van de gemeente Groningen kunt u een afspraak maken?
Bekijk het overzicht en klik door >>

Bron: Gemeente Groningen
Foto: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *