Gemeente Groningen niet te volgen in verplaatsen kinderboerderij Stadspark

nederland 2011, groningen, stadspark, geiten

Vandaag wordt het onderhoud van de kinderboerderij Stadspark besproken in de raadscommissie (B&V, 17 november, 16.30 uur). Het college wil geen groot onderhoud plegen aan de kinderboerderij in het Stadspark, omdat ze de intentie heeft de kinderboerderijfunctie naar het Suikerunieterrein te verplaatsen. Het CDA kan die lijn niet volgen; de populariteit van de kinderboerderij wordt volgens het CDA juist versterkt door de ligging ervan in het Stadspark.

Afgelopen jaren is privatisering van de kinderboerderij Stadspark niet mogelijk gebleken, dus kijkt het college of de kinderboerderijfunctie onderdeel kan worden van het praktijkleercentrum van AOC Terra welke ontwikkeld wordt op het Suikerunieterrein. Wat het CDA betreft is samenwerking met AOC Terra zeker een mogelijkheid, maar niet als dit betekent dat de kinderboerderij uit het Stadspark verdwijnt.

Opmerkelijk is dat het college, nog voordat er besloten is over de toekomst van de kinderboerderij in het Stadspark, een nieuw initiatief (het ‘Free Café’) voorstelt. Nog voordat er heldere uitleg gegeven is van de reden dat de kinderboerderij naar een andere plek zou moeten, stelt het college al een nieuwe invulling voor van de huidige locatie in het Stadspark. Anne Kuik (CDA): “Dit voorstel om de kinderboerderij te verplaatsen komt voor ons totaal uit de lucht vallen. Het is voor ons zeer onduidelijk waarom het college zo snel voorbij gaat aan de waarde en het succes van de plek in het Stadspark voor de stedelijke kinderboerderij.“

Het CDA is met haar oordeel helder: “Het Stadspark is een goed bereikbare en drukbezochte plek, met een stads brede aantrekkingskracht. Uit de hele gemeente (en daarbuiten) komen gezinnen naar de kinderboerderij in het Stadspark, voor de dieren, maar ook voor de sfeer en de natuur. Onderhoud moet doorgaan zoals gepland, eventueel met ruimte om te verduurzamen en moderniseren” aldus Anne Kuik. “Het Suikerunieterrein biedt deze kwaliteiten nog onvoldoende en verplaatsing van de kinderboerderij is ons inziens dan ook een negatieve ontwikkeling.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *