Gemeenteraad Groningen heeft een nieuwe website

De Groningse gemeenteraad heeft een nieuw raadsinformatiesysteem. Dat is gemeenteraad.groningen.nl. Daar zijn alle documenten voor de gemeenteraad te vinden. Deze nieuwe website met het nieuwe raadsinformatiesysteem is vrijdag 20 december online gegaan.Op de nieuwe raadssite heeft ieder raadslid een eigen pagina waarop hij/zij zich kan voorstellen. In dit persoonlijke ‘politiek portret’ staat ook een overzicht van de gebruikte social media.

Daarmee kunnen inwoners de raadsleden volgen en met hen in contact komen. Nieuw is ook een overzicht van het stemgedrag van ieder raadslid. In het ‘politiek portret’ staan ook alle nevenfuncties van de raadsleden.

Ondertiteling
Vanaf nu is gemeenteraad.groningen.nl dé site met alle informatie over de raad èn de raadsagenda met alle agenda’s en documenten. Hier staan bijvoorbeeld de agenda’s van de raads- en commissievergaderingen en alle stukken zoals raadsvoorstellen en collegebrieven te vinden. Hier kun je als inwoner ook de raads- en commissievergaderingen rechtstreeks volgen. Snel na een vergadering is deze terug te kijken met automatisch ondertiteling. Ook dat is nieuw. Hiermee worden de vergaderingen meer toegankelijk voor dove en slechthorende inwoners.
Op de nieuwe raadssite staat verder alle informatie over de gemeenteraad. Welke politieke partijen zitten er in de raad? Hoe kom je als inwoner in contact met de raad? Wat zijn eigenlijk de taken van de gemeenteraad? En hoe kunnen inwoners invloed uitoefenen op de besluitvorming?

Groningse leverancier
Het nieuwe raadsinformatiesysteem is er gekomen na een Europees aanbestedingsproces. GemeenteOplossingen uit Groningen kwam met de beste prijs/kwaliteitverhouding. De gemeenteraad stemde op 26 juni in met de nieuwe leverancier van het raadsinformatiesysteem. De nieuwe website voldoet aan de webrichtlijnen voor een toegankelijke overheidswebsite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *