Genomineerden Jong Goud Award bekend

jong goud award-1Afgelopen vrijdag zijn door een jury de finalisten geselecteerd voor de Jong Goud Awards, de prijzen voor vrijwilligerswerk door jongeren in de stad Groningen. In totaal zijn er vijftien kanshebbers, verspreid over drie categorieën.

De kanshebbers voor de Jong Goud Award, de meest inspirerende jonge vrijwilliger in de stad Groningen zijn Maaike Hop, Annerens Bouma, Ksenija Vassiltcheva, Martin Scholtens en Merel Sanders.
Als Gouden Adres, de award voor organisaties die inzet door jonge vrijwilligers stimuleren, zijn genomineerd: Stichting Kei, Stichting Renske’s Heart of Gold, Jimmy’s, Stichting Generations en Happietaria.
De finalisten voor de MAS Award, voor de meest voorbeeldige maatschappelijke stage, zijn Danielle Wieringa, Tim Lankhuizen, Ionas Skoppelitis-Scholte, Estelle Hengel en Lars den Hartog.

Record aantal stemmen
Deze selectie werd gemaakt door een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties, bedrijfsleven, politiek en onderwijs. Zij maakten een selectie uit een recordaantal van 38 inzendingen. Volgens de jury is de kwaliteit van de kandidaten wederom hoog, wat de keuze niet eenvoudig maakte en leidde tot een langdurig juryberaad. Binnen elke categorie gaat één kanshebber door op basis van het aantal stemmen via de website. Dit is het geval voor Maaike Hop, Stichting Kei en Daniëlle Wieringa. In totaal werd via de website maar liefst ruim 5.500 keer gestemd.

Uitreiking door Jannie Visscher
Op donderdagavond 14 november 2013 zal wethouder Jannie Visscher de definitieve winnaars bekendmaken tijdens een feestelijke uitreiking in Het Paleis in Groningen. Meer informatie over de Jong Goud Awards, de finalisten en de uitreiking is te vinden op www.stieljonggoud.nl.

Groeiende aandacht voor inzet jeugd
De Jong Goud Award wordt uitgereikt sinds 2011. De aandacht voor vrijwilligerswerk onder en door de jeugd groeit. Dat is te merken aan de belangstelling voor Jong Goud. Het aantal inschrijvingen en stemmers neemt ieder jaar toe. Het project heeft inmiddels navolging gevonden in het Westerkwartier en ook andere gemeentes zijn geïnteresseerd in dit concept. De prijs is een initiatief van Stiel en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *