Gering voordeel FC Groningen in tweestrijd tegen Heracles

groningen-heracles-playoff-1FC Groningen moet zondag nog vol aan de bak tegen Heracles om de finale van de playoffs te halen. De Groningers wonnen weliswaar in de Euroborg met 2-1 maar het is de vraag of die cijfers voldoende zijn. Heracles heeft namelijk aan een 1-0 zege genoeg om verder te gaan in de playoffs voor een Europees ticket.

Het minieme voordeel van de ploeg van trainer Erwin van de Looi was donderdagavond het hoogst haalbare voor de Trots van het Noorden, dat onthutsend zwak voor de dag kwam. Met een beetje meer finesse had Heracles bijvoorbeeld het vele balverlies van Bacuna kunnen afstraffen om zich naar een gemakkelijk middagje in Almelo te voetballen.

De jongste Bacuna kreeg van de trainer een belangrijke positie op het middenveld, maar die verantwoordelijkheid kon hij niet aan. Op kinderlijke wijze verloor hij in de tweede helft de bal waardoor Heracles zo´n keer of vijf met een numerieke meerderheid op het doel van Padt kon stormen. De Almeloers speelden de buitenkansjes slecht uit, waardoor FC Groningen in het eerste duel van de tweeluik als winnaar tevoorschijn kwam.

Maar Bacuna was niet de enige die een dikke onvoldoende haalde. Ook Sorloth kon in de spits niet imponeren. Hij verving de zieke Michael de Leeuw, maar voor de ploeg is het te hopen dat de clubtopscorer zondag weer inzetbaar is. De jonge Noor heeft best wel kwaliteiten maar baltechnisch mist hij te veel om voortdurend in de voeten te worden aangespeeld. En hij voetbalt te veel als een jeugdspeler om nu al te fungeren als een stormram.

Over de uitkomst van de tweestrijd valt weinig zinnigs te zeggen. Heracles heeft zondag het thuisvoordeel en heeft de belangrijke uitgoal in de Euroborg gemaakt. Het enige wat FC Groningen moet doen is minimaal gelijkspelen. Maar dat zal nog een geweldige klus worden als je afgaat op het spelpeil dat de Groningers in de eerste wedstrijd lieten zien.

Bron: Mistersnooker  Foto: Kevin van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *