Getuigenoproep in moordzaak Aduard

aduardDe recherche in Groningen is op zoek naar twee mannelijke getuigen in de zaak van het vermoorde echtpaar uit Aduard. Met betrekking tot het misdrijf hebben zij geen relatie.

Wat was er gebeurd?
Het echtpaar werd op maandag 4 maart als vermist opgegeven.

Verontruste familie van het echtpaar waarschuwde de politie toen de twee niet waren thuis gekomen. Het bejaarde echtpaar had een boot te koop staan en zou maandagmiddag een mogelijke koper ontmoeten in Hoogkerk. De politie en de Koninklijke Marechaussee startten een grote zoekactie.

Op dinsdag 5 maart werden de levenloze lichamen van het echtpaar gevonden in het water langs de Energieweg in Hoogkerk. Het bleek dat zij door een misdrijf om het leven waren gekomen. Op woensdag 6 maart jl werd een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord c.q. doodslag op een bejaard echtpaar uit Aduard.

Op zoek naar twee specifieke getuigen
Op maandag 4 maart, omstreeks 12.30 uur, op U.T. Delfiaweg te Hoogkerk stonden meerdere mensen te kijken naar de berging van een gezonken zeilboot in het Hoendiep. De berging vond op korte afstand plaats van de ligplaats van de motorboot van het echtpaar uit Aduard. Onder de kijkers bevonden zich twee mannen. De politie heeft ze nog niet gesproken en verzoekt de mannen dringend om contact met hen op te nemen.

Signalement mannen
Getuige 1 is een blanke man, met een tenger postuur, kalend voorhoofd en kort geknipt lichtbruin haar. Hij droeg die maandag een bruin lederen jack, een blauwe spijkerbroek en bruine casual schoenen. De lengte van de man is onbekend.

Getuige 2 is een blanke man met een normaal postuur, kleiner dan man 1, hij had een ongeschoren gezicht. Hij droeg die dag een donker gekleurd gewatteerd jack met op de linker bovenmouw de afbeelding van de Nederlandse vlag en een onbekend rond logo op zijn mouw en linkerborst. Verder droeg hij een blauwe spijkerbroek en lichtkleurige gymschoenen en een donker gekleurde muts. De lengte van de man is onbekend.

Contact
Bent u een van de getuigen die de politie zoekt of denkt u te weten wie de mannen zijn, neem dan contact op via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *