Gevaarlijke oversteek nieuw fietspad Blauwborgje Zonnelaan Paddepoel?

De gemeente Groningen is een nieuwe fietsroute aan het aanleggen langs het spoor Groningen – Sauwerd vanaf de Walfridusbrug over het Van Starkenborghkanaal tot de ACM-brug over het Reitdiep. Volgens de gemeente ontbreekt het nog aan een goede fietsroute in het noordwesten van de stad tussen oost en west.

Op dit moment is het fietspad van 250 meter achter het Blauwborgje, welke aan gaat sluiten op het fietspad Achter de Reitdijk en vervolgens de ACM-brug, zo goed als gerealiseerd.

De oversteek is een beetje een vreemde die vragen oproept over de veiligheid van deze oversteek. Komende vanaf Blauwborgje eerst links het dagelijks drukke fietspad om vervolgens 20 meter verder de oversteek te maken en vervolgens  rechts het fietspad te vervolgen. Veel tegemoet komende fietsers aan weerzijden, van en richting Zernike, past niet bij het fietsersgedrag is een ding wat zeker is. 

De visie van de gemeente Groningen is betere en veiliger fietspaden. Wij zetten onze vraagtekens over de veiligheid over een stukje grond waar veel natuur is verdwenen en de gemeente Groningen ons doet geloven dat het genieten is van al het GROEN.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *