Gewelddadige overval Platinalaan in Opsporing Verzocht

opsporing verzochtVanavond, dinsdagavond 25 november, besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de gewelddadige woningoverval op een 53-jarige man in Groningen. Er wordt beeldmateriaal getoond van twee verdachten.Wat is er gebeurd
Op donderdag 30 oktober wet en twee mannen zich binnen te praten bij de Groninger in zijn woning aan de Platinalaan in de stad. Eenmaal binnen hebben de twee het slachtoffer bedreigd, op zijn hoofd geslagen en zijn vinger gebroken. Zo wilden ze hem dwingen om zijn pincode af te geven.

Het slachtoffer heeft zijn pincode echter niet afgegeven. Ze hebben uiteindelijk een horloge en wat contant geld meegenomen. Controle in het ziekenhuis wees uit dat de man een hersenbloeding heeft. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit het gevolg is van de mishandelingen aan het hoofd.

Signalementen
In de hal van de flat aan de Platinalaan hangen camera’s. Beelden van de mannen worden tijdens de uitzending op dinsdagavond getoond. De eerste verdachte is een blanke man, rond de 30 jaar, zo’n 1.80 mtr lang en hij heeft donkerblond haar. Hij sprak onduidelijk en vrij zachtjes, mogelijk met een wat Gronings accent. De tweede verdachte is getint, ook rond de 30 jaar, ongeveer 1.80 mtr lang en zag er volgens het slachtoffer wat armoedig uit. Ook zou deze verdachte hebben verteld dat hij uit Bonaire kwam.

Uitzending
Opsporing Verzocht is vanavond om 20.30 uur bij de AVROTROS op NPO 1 te zien. De herhaling is de dag na de reguliere uitzending om 11.40 uur op NPO 2.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.