Gratis kaarten GasTerra Flames voor klanten Voedselbank

opening lift-3352Op verzoek van wethouder Dig Istha stelt GasTerra Flames gratis kaarten beschikbaar aan klanten van de Voedselbank Groningen. Het betreft de wedstrijd tussen de huidige nummers 1 en 2 uit de Dutch Basketball League: GasTerra Flames tegen Landstede Zwolle op 19 december in Martiniplaza. 

GasTerra Flames is blij met het verzoek van de wethouder, en kan daar met hulp van haar partner Nijestee ook inhoud aan geven. Bestuurslid Gert-Jan Swaving: “Dit initiatief past heel er goed bij ons project Health Energizers. Dat project draait om het promoten van een gezonde levensstijl, via onder andere gezonde voeding en voldoende beweging. Het bestaat uit clinics en voorlichting op scholen, en een kamp voor kinderen van 10-13 jaar. Dat kamp vindt plaats in de krokusvakantie. Het is voor de deelnemers gratis omdat de kosten worden betaald door GasTerra Flames en een aantal van haar sponsoren. De Voedselbank draagt deelnemers voor dit kamp aan.” Daarnaast vindt GasTerra Flames dat een leuke avond uit voor iedereen mogelijk moet zijn.

Voedselbank
Piet Boekhoudt van de Voedselbank: “De voedselbank is blij met dit initiatief omdat het past bij het streven van het nieuwe bestuur om de problematiek van de voedselbank tot een maatschappelijk probleem te maken. Het kan iedereen raken en wij vinden het de verantwoordelijkheid van de burgers van deze stad om zorg te hebben voor onze medeburgers. Wij zijn blij dat ook klanten van de voedselbank eens kunnen genieten van een topwedstrijd waarvoor ze normaal gesproken niet de mogelijkheid voor hebben.”

Basketbalstad
De gratis kaarten voor de GasTerra Flames zijn een vervolg op de actie van de gemeente Groningen en FC Groningen vorig jaar, toen de voedselbank vrijkaarten kreeg voor een wedstrijd van de FC. Dig Istha: “Vorig jaar was de actie een groot succes. Daarom is dit jaar de GasTerra Flames gevraagd om gratis kaarten beschikbaar te stellen. We zijn tenslotte ook een basketbalstad!”

Foto archief: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *