Groene Lintjes voor TuinindeStad

De dag van de duurzaamheid was voor GroenLinks aanleiding om een groen diner te organiseren bij TuinindeStad aan de Frieschestraatweg in Groningen. Stadjers konden zich opgeven om deze avond dit diner te nuttigen met leden van GroenLinks en van gedachten te wisselen over diverse zaken. Vooraf gegaan door een rondleiding van Vivian schoof ieder aan voor het nuttigen van het diner.
groningen-tuinindestad-groenlintje-1

Het bleek niet alleen om het duurzaam diner te gaan want tot ieders verrassing ontvingen Frans en Vivian het groene lintje uitgereikt uit handen van GroenLinks raadslid, Benni Leemhuis, die dit diner mede om deze reden had geregeld.

Het lintje is symbolisch voor de inititatieven welke TuinindeStad voor Groningen Groen steeds weer weet te organiserenk en  niet alleen uit sociaal oogpunt maar zeker ook voor de rol die zij vervult in duurzaamheid en groen. Alle foto’s: klik hier

 

Tuin in de Stad van harte gefeliciteerd met dit lintje en dat duurzaam eten lekker is, dat hebben we proef ondervindelijk mogen meemaken op deze gezellige avond waar rond de dertig personen aan deelnamen. We maakten een korte opname maar constateerden dat het geheugenkaartje vol was.

Persbericht GroenLinks:

“HET HEEFT GROENLINKS BEHAAGD”

GroenLinks Groningen reikt ‘Groene Lintjes’ uit aan initiatiefnemers Tuin in de Stad

Tijdens een duurzaam diner in de Tuin in de Stad verraste GroenLinks-raadslid Benni Leemhuis de initiatiefnemers Vivian van ’t Hoenderdaal en Frans Kerver met de uitreiking van een Groen Lintje. Zij krijgen die voor hun tomeloze inzet en mateloze enthousiasme waarmee ze werken aan hun project. Het groene lintje is een onderscheiding voor individuen of organisaties die zich inzetten voor groene en/of duurzame initiatieven in de gemeente Groningen. De uitreiking viel samen met de dag van de duurzaamheid.

GroenLinks is blij dat de Tuin in de Stad een aantal weken geleden te horen heeft gekregen dat ze zeker nog 2 jaar op hun locatie aan de Friesestraatweg kunnen blijven. Eerder dit jaar leek het project op losse schroeven te staan toen de gemeente aankondigde dat op de locatie mogelijk gebouwd zou worden. GroenLinks vroeg met een aantal andere partijen een debat in de gemeenteraad aan en riep het college op hun  besluit te herzien. Daarna gingen bouwer, gemeente, Lefier en de Tuin in de Stad in overleg om het voortbestaan van het initiatief mogelijk te maken. Dat blijkt nu gelukt.

In overleg met de jury van het Groene Lintje werd in tegenstelling tot voorgaande jaren besloten zonder nominaties en stemmingen te kiezen voor een uitreiking aan Kerver en van ’t Hoenderdaal. Met de onderscheiding wordt uitdrukking gegeven aan de waarde die groene en sociale projecten als de Tuin in de Stad hebben voor de stad Groningen. Vorig jaar ontving de energiecorporatie ‘Grunneger Power’ het Groene Lintje.

Eén gedachte over “Groene Lintjes voor TuinindeStad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *