GroenFront in actie gaswinning bij GasTerra

GroenFront Groningen-4038Vandaag, 26 januari, heeft het GroenFront Groningen een spandoek opgehangen aan het GasTerra gebouw aan de Stationsweg. Dit om duidelijk te maken dat zij als speler in de gasbevings- en klimaatproblematiek niet te vergeten is.

De oproep van Groningen om de gaskraan verder dicht te draaien stuit altijd op hetzelfde weerwoord van Minister Kamp volgens GroenFront: “Exportverplichtingen”en “Heel Nederland kookt op aardgas.”

Al het aardgas van de NAM (Shell, Exxon en de Staat) wordt verkocht aan GasTerra, dat eigendom is van Shell, Exxon Mobile en de Nederlandse staat. Ze vermeldt trots op haar website dat de belangen van haar klanten altijd voor gaan. Vóór de veiligheid van de Groningers in het gebied leven, vóór het klimaat, en vóór het nemen van haar eigen verantwoordelijkheden hierin.

Oftewel, GasTerra vindt het een probleem naar haar klanten niet na te komen maar ontziet zich zelf van verantwoordelijkheden naar onder anderen de bewoners van Stad en Ommeland toe. Het is belachelijk voor een bedrijf dat jaarlijks op circa € 40 miljoen winst kan rekenen en daarvoor langzaam maar zeker de leefbaarheid van een groot gebied aantast.

GroenFront hoopt met deze actie GasTerra meer zichbaar in beeld te brengen als grote speler in de gasbevingsproblematiek en haar zo aan te spreken op de verantwoordelijkheid die zij heeft.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *