Groningen blijft investeren in sportintroductie voor schooljeugd

 Project Sporthopper in aangepaste vorm voortgezet

De gemeente Groningen zet ook in het nieuwe schooljaar 2014/2015 de Sporthopper in als middel om basisschoolleerlingen te laten kennismaken met sport en bewegen. De sporthopper is al tien jaar lang een goed middel om kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar op een laagdrempelige manier in contact te brengen met sport en bewegen en ervaring te laten opdoen met verschillende sporten.

Om het project Sporthopper betaalbaar te houden, zijn er een paar veranderingen doorgevoerd. Kinderen kunnen voortaan niet drie, maar twee periodes meedoen en sportverenigingen kunnen nu zelf hun introductielessen op de website www.sporthopper.nl plaatsen en beheren. Daarbij vervalt de subsidie aan deelnemende verenigingen met ingang van 1 augustus 2014.

Door deze aanpassingen blijft de Sporthopper, ondanks noodzakelijke bezuinigingen, behouden voor Groningen.

Wethouder Sport Paul de Rook: “ De Sporthopper is een belangrijke schakel in een laagdrempelig sport- en beweegaanbod in stad. Wij willen als college dat ieder kind in Groningen de mogelijkheid krijgt om te sporten en zijn of haar sporttalent te ontdekken. Daar zijn de introductielessen uit de Sporthopper een ideaal middel voor”.

Sporthopper

De sporthopper is al jaren een begrip onder basisschoolkinderen in de stad. Via de website en via de bekende flyer, die op scholen wordt uitgedeeld, komen kinderen in contact met sport en bewegen. De ervaring leert dat veel kinderen na de kennismakingslessen lid worden van een sportvereniging en op deze manier een gezonde leefstijl ontwikkelen. Sportverenigingen geven aan dat de sporthopper een makkelijke manier is om hun sportaanbod onder de aandacht te brengen bij een grote groep kinderen.

Binnen de Sporthopper werken de gemeente Groningen en het Huis voor de Sport Groningen samen met diverse sportverenigingen en basisscholen in de stad.

Schoolsportvereniging

In de nieuwe opzet van de Sporthopper werken partijen intensief samen met de Bslim- schoolsportverenigingen in Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk.  Een schoolsportvereniging is een samenwerkingsverband tussen meerdere scholen en sportverenigingen in een wijk. De sportverenigingen verzorgen trainingen op en rondom school waardoor kinderen, die geen lid zijn van een vereniging, de kans krijgen om dichtbij huis te sporten. De schoolsportclub is hierbij een verlengstuk van de vereniging. Gezamenlijk doel van de schoolsportverenigingen en project Sporthopper is om de verenigingsdeelname van jongeren in deze wijken te verhogen. Op www.sporthopper.nl wordt daarom met ingang van het nieuwe schooljaar ook het complete cursusaanbod van de schoolsportverenigingen gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *