Groningen Corpus den Hoorn | Laboratorium Infectieziekten

nederland 2013, corpus den hoorn, lab infectieziekten, van swietenlaanHet pand, dat aan de Van Swietenlaan in de wijk Corpus den Hoorn staat, werd ontworpen door het Groninger architectenbureau De Zwarte Hond en is gebouwd in de periode 2008-2011. Het is de hoofdvestiging van het Laboratorium voor Infectieziekten, dat dependances heeft in negen ziekenhuizen in de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel.

nederland 2013, corpus den hoorn, lab infectieziekten, van swietenlaan In het pand wordt op aanvraag van onder meer artsen en zorginstellingen virologisch en immunologisch onderzoek gedaan. Ook geeft het Laboratorium voor Infectieziekten advies over de diagnose, de behandeling en het voorkomen van infectieziekten.

 

nederland 2013, corpus den hoorn, lab infectieziekten, van swietenlaanIn 2012 werd het pand door de Bond van Nederlandse Architecten uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2012 Regio Noord, onder andere vanwege “de manier waarop de architecten het laboratorium zowel van buiten als van binnen hebben verlost van zijn introverte, hygiënische imago” en omdat de ontwerpers volgens de jury “met het expressieve en tot de verbeelding sprekende gebouw een verfrissende kijk [tonen] op de typologie van het laboratorium”.

Bron:Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *