Groningen Corpus den Hoorn – Vertrouwen

groningen-corpus den hoorn-beelden vertrouwen-martini ziekenhuis-1In de Groninger wijk Corpus den Hoorn staat het bronzen beeld van zittende figuren. Ronald Tolman ontwierp een bronzen beeld van twee zittende figuren. De ene zit in een ontspannen houding, terwijl de andere op twee stoelpoten balanceert en op het punt staat achterover te vallen. Hij wordt echter in evenwicht gehouden door de voeten van degene die tegenover hem zit.

Het beeld ‘Vertrouwen’ staat symbool voor de fusie van twee Groninger ziekenhuizen in het jaar 1991. Het betrof hier het samengaan van het Rooms Katholieke Ziekenhuis en het Diakonessenhuis.

groningen-corpus den hoorn-beelden vertrouwen-martini ziekenhuis-2Tolman vervaardigde het beeld in 1998 in opdracht van de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis. Het was niet alleen bedoeld om de fusie te markeren, maar ook als cadeau ter gelegenheid van het afscheid van dr. ing. H.W.J. Kempen en prof. dr. A.S. van der Woude, respectievelijk eerste voorzitter en vice-voorzitter van de Raad. Beiden hadden zich namelijk sterk ingezet voor de fusie van beide ziekenhuizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.