Groningen de komende tijd de gele stad met een zwart randje

Morgen 11 februari gaat de operatie Julianaplein van start en dat betekent de komende drie maanden grote verkeershinder in de grootste stad van Noord Nederland die tevens als moeilijk bereikbare stad aangemerkt kan worden. Inmiddels stikt het van afzetting materiaal  en de gele verkeersborden vaak met een zwarte rand en doet bijna alle andere borden vergeten want het is opletten de komende tijd waar we de geschiedenis in gaan als de gele stad met een zwart randje?

Zal er ooit een stad geweest zijn die gebruik heeft moeten maken van dit grote aantal? Met alle te verwachten fileleed even bijleren over de betekenis van borden. De borden worden meestal ingezet bij wegwerkzaamheden of wegafsluitingen en daarnaast ingezet om (tijdelijke) informatie te tonen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Operatie Julianaplein

De grootschalige werkzaamheden aan het Julianaplein in Groningen gaan bijna los. Vrijdagavond om 20.00 start Combinatie Herepoort met de megaklus door het plein voor het verkeer vanuit Drachten en Assen richting Hoogezand helemaal af te sluiten. De komende weken zijn er steeds meer afsluitingen wat voor ernstige verkeershinder in en rond de stad gaat zorgen.

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert drie maanden lang ernstige verkeershinder op. Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar roepen iedereen op in die periode de auto zoveel mogelijk te laten staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits en houd rekening met extra reistijd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *