Groningen decor voor The Passion 2014

the passionNa Gouda, Rotterdam en Den Haag hebben de omroepen EO en RKK Groningen gekozen tot gaststad van het toonaangevende muzikale evenement The Passion. Op donderdag 7 november deden al geruchten de ronde dat The Passion naar Groningen komt. Aanleiding vormde een groot kruis in de stationshal van de stad. Vandaag volgt de officiële bevestiging: op donderdag 17 april 2014 wordt de vierde editie van The Passion opgevoerd in de binnenstad van Groningen.

 

The Passion 2014 is de inmiddels bekende moderne en spraakmakende hervertelling van de laatste uren uit het leven van Jezus Christus. Tijdens een groot live popevenement georganiseerd in de binnenstad van Groningen, dat op Nederland 1 wordt uitgezonden, zingen in verschillende scènes Bijbelse hoofdpersonen als Jezus, Maria en Judas bekende nummers van Nederlandse popbands. Zo geven zij een moderne invulling aan het eeuwenoude lijdens- en sterfverhaal. Daarmee is The Passion het moderne antwoord op de Matthäus Passion. The Passion is de afgelopen drie jaar tot een nieuwe traditie uitgegroeid waar het Nederlandse publiek inmiddels jaarlijks naar uitkijkt.

Waarde voor de stad
De Gemeente Groningen en Marketing Groningen verwachten veel belangstelling voor The Passion. De editie van 2013 in Den Haag trok 20.000 bezoekers en er keken ruim 3 miljoen mensen naar de tv-registratie van het evenement. The Passion ontving in 2013 de Nationale Evenementenprijs als beste Stadspromotie Evenement. Met een gegarandeerde uitzending op Nederland 1 op 17 april a.s. is de verwachting dat The Passion ook in 2014 weer veel kijkers zal trekken. Naast deze landelijke aandacht voor de stad Groningen, heeft The Passion ook een grote maatschappelijke component. “Het evenement geeft ruimte voor hoop en vraagt ook aandacht voor welke zorg we in deze maatschappij voor elkaar hebben. Dat is actueel en waardevol”, aldus wethouder Jan Seton, coördinerend wethouder voor The Passion.

Keuze voor Groningen
Doorslaggevend voor de keuze voor Groningen was dat de stad jong is qua populatie, rijk is aan cultuur, een mooie historische binnenstad heeft en al jarenlang een ambitieus evenementprogramma voert. Volgens de organisatie van The Passion biedt Groningen een prachtig decor om het eeuwenoude verhaal over Jezus’ laatste uren te vertalen naar 2014.

 

Samenwerking

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Rooms-katholieke Kerk, de gemeente Groningen en Marketing Groningen. The Passion wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Kosten
In totaal kost de productie  van The Passion ruim één miljoen euro. Groningen draagt 150.000 euro bij aan de productiekosten van het evenement. Dit bedrag wordt deels in natura gedekt. Daarnaast dragen provincie Groningen, Marketing Groningen en Groninger City Club bij.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *