Groningen demonstreert tegen kolencentrale Eemshaven

groningen-centrum-demonstratie kolencentrale-17Vandaag een demonstratie tegen de kolencentrale in de Eemshaven. Diverse belangenorganisaties waaronder Greenpeace, Milieudiefensen en Duitse organisatie Bürgerinitiative saubere luft ostfriesland waren vertegenwoordigd. Ook de Groningse politiek met GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren en DWARS waren van de partij.
Een woordvoerder van Greenpeace vertelde dat er steeds meer kans is dat de kolencentrale in de Eemshaven wordt gesloten. De klimaatbeweging tegen fossiele brandstof kwam vorig jaar in de hele wereld op gang en wordt wereldwijd gedemonstreerd. “Ook trekt Groningen hier vandaag de rode lijn”, zegt de woordvoerder. “Kolencentrales zijn energiebronnen uit de 19de eeuw. Het is een politieke blunder om ze weer opnieuw te bouwen.”
Na de toespraak werd een tocht gemaakt door de binnenstad van Groningen.

Aanstaande dinsdag komt minister Kamp naar Groningen en zullen de demonstranten om acht uur ’s avonds wederom voor het provinciehuis verzamelen. Ze vinden dat de minister zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

In september staat er nog een actie gepland in de Eemshaven.

nederland 2016, eemshaven, energiecentrale, synergieweg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.