Groningen een bruizende stad met evenementen piekweekend

Druk en gezellig in Stad – Piekweekend voor Groningen Evenementenstad
steden nederland, groningen, centrumHet komend weekend bruist Groningen van de activiteiten. Het wordt het druktste evenementenweekend van het jaar. Op zaterdag 31 augustus vinden er zes grote en verschillende middelgrote en kleine evenementen plaats.

Op zondag 1 september zijn er zes grote evenementen, is het koopzondag en wordt de voetbalwedstrijd Groningen-Ajax gespeeld. De gemeente neemt extra maatregelen om de vele evenementen goed te kunnen laten verlopen.

Het laatste weekend van augustus is kennelijk zeer geliefd bij organisatoren van grote en kleine evenementen. In totaal zijn er verspreid over het weekend 23 evenementen, groot en klein. Het gaat onder andere om het Grachtenfestijn, Proeven in Groningen, Ballonfiësta Meerstad, Hardstyle  in the Park, een salsa-demonstratie, Zienemaan en Sterren, wijkfeesten, straatfeesten, een poppentheater, een kunstmarkt, een modeparade, een boeken- en kunstmarkt, theater op straat, muziek in het Sterrebos, koopzondag en de voetbalwedstrijd Groningen-Ajax.

Het wordt druk en gezellig in en om de stad. Politie en gemeente adviseren bezoekers van de festiviteiten daarom om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. De gemeente plaatst extra fietsrekken en zet mobiele verkeersregelaars in. Alle organisatoren van evenementen in het aankomend weekend zijn geïnformeerd over de grote hoeveelheid evenementen. Het vraagt van iedereen extra alertheid en zorgvuldigheid om elk evenement feestelijk en veilig te laten verlopen. De gemeente richt bovendien op zaterdag en zondag een coördinatiepunt in voor de aansturing van de handhavers en voor het onderhouden van contact met de organisatoren. Bij klachten of overlast kunnen mensen hun klacht inspreken op de klachtenlijn tijdens evenementen (050) 367 11 33. Ook kan de overlast digitaal gemeld worden op http://gemeente.groningen.nl/overlast/overlast-van-evenementen-melden via de meldingenkaart of de MeldStad app op  http://gemeente.groningen.nl/woonomgeving/melding-beheer-en-verkeer of via Twitter @Stadsbeheer050.

Hulpverleningsinstanties als politie en brandweer zijn op de hoogte van de te verwachten drukte en ze zijn voorbereid op een piekweekend voor Groningen Evenementenstad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *