Groningen geniet van De Nacht van Kunst en Wetenschap

nacht van de kunst en wetenschap 2016-4Een etmaal lang stond Groningen in het teken van De Nacht van Kunst & Wetenschap. Burgemeester Peter den Oudsten opende deze inspirerende, leerzame en sprankelende Nacht van Kunst en Wetenschap in de Synagoge in de Folkingestraat.De Nacht stond dit jaar in het teken van het Hart. Via een route kon het publiek in een persoonlijke zoektocht naar “het onbekende” langs onverwacht/e ontmoetingen tussen kunst en wetenschap op verrassende plaatsen.

De Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement met meer dan 150 acts, waaronder prominente sprekers op het gebied van wetenschap en vooruitstrevende kunstenaars die hun nieuwste werk met de bezoekers delen. De historische binnenstad vormt het podium met prachtige gebouwen zoals het Academiegebouw, de Universiteitsbibliotheek en de Der-Aa Kerk. In Der Aa-Kerk onder meer een publieksonderzoek op licht. Veel mensen hebben ’s nachts moeite met zien. Het Universitair Medisch Centrum Groningen startte een publieksonderzoek met de vraag: hoe donker is het ’s nachts in Nederland en wie heeft dan moeite met zien? (www.zichtoplicht.nl)

De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt georganiseerd vanuit het Groninger Forum en is een initiatief van het Akkoord van Groningen (samenwerkingsverband tussen Rijksuniversiteit Groningen, De Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Gemeente Groningen). De organisatie van De Nacht werkt samen met diverse partners, culturele partijen en wetenschapsinstellingen uit de stad Groningen en de rest van het land.

Foto’s: FocusGroningen/Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *