Groningen Haren – Confucius China Light Festival Hortus

In november 2010  veranderde de Hortus in Haren in een groots lichtbeeldenpark. Ongeveer 40 Chinese artiesten bouwden 31 prachtige en kleurrijke objecten en die werden vervolgens in een groot deel van de tuin geplaatst.
Het betrof hier een initiatief van het Groningen Confucius Institute, een samenwerkingsverband van de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en de gemeente Groningen met de Communication University of China. Het GCI is onderdeel van een breed netwerk van Confucius Instituten over de hele wereld en wordt ondersteund door de Chinese overheid.

Adembenemend

De techniek om de meest uiteenlopende creaties van bewegende beelden, sprookjesfiguren, bloemen tot prachtige bouwwerken te realiseren vraagt een grote specialisatie. Slechts een paar bedrijven in China beheersen deze techniek.
De ruim 40 specialisten zijn de hele maand november bezig geweest om de 31 objecten, waarvan sommige ruim 10 meter hoog en 50 meter lang zijn, te bouwen en te plaatsen. Daarvoor wordt een groot deel van het park gebruikt.

Foto’s van dit festival: klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *