Groningen heeft een nieuwe ereburger

Frits van der Heide Ereburger-7239Burgemeester Peter den Oudsten heeft vanmiddag de heer Frits van der Heide tot  ereburger van de stad Groningen benoemd. De ereburger werd ingeschreven in het Gulden Boek in de trouwzaal van het Groninger stadhuis.

Het ereburgerschap valt de heer Frits van der Heide ten deel vanwege zijn grote betrokkenheid en de zeer actieve manier waarop hij zich gedurende een lange reeks van jaren heeft ingezet op verschillende maatschappelijke terreinen.  Zo zette hij zich in voor het verbeteren van de leefomgeving van Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg, het stimuleren van arbeidsparticipatie. De heer Van der Heide speelt daarnaast een prominente rol in het georganiseerd Groninger bedrijfsleven. ‘Zijn’ Albert Heijn-vestiging is van grote betekenis voor de wijk Oosterhoogebrug en omgeving.

 

Van iedere ereburger is een biografie opgenomen in het Gulden Boek. Eerder gingen onder andere Annie Tak, Hans Alders en Jaques Wallage hem voor. Ook het koninklijk paar staan in het boek.

Foto’s: Siebrand Wiegman

 

2 gedachten over “Groningen heeft een nieuwe ereburger

  1. Hallo Frits ,

    Van harte proviciat met je ereburgerschap van Groningen en ik hoorde vanmorgen dat je ook al koning was Oosterhoogebrug .

    Groetjes van

    Renger en Tessie .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *