Groningen heeft een zwerfafvalvijver

groningen-paddepoel-dierenriemstraat-milieu-zwerfafval-1Eerder schreven we of we teveel afval produceren of dat de vuilcontainers te weinig worden geleegd. De gevolgen van het niet tijdig ledigen van de containers aan de Dierenriemstraat in de Groninger wijk Paddepoel, naast het parkeerterrein van het  overdekte winkelcentrum, leidt tot een zwerfafvalvijver. groningen-paddepoel-dierenriemstraat-1De gemeente Groningen heeft als motto Houdt Groningen schoon, stuurt studenten op pad om de wijken te schonen en verzorgd educatieve lessen op scholen om het zwerfafval tegen te gaan. Wat de oorzaak ook moge zijn het mag niet leiden tot dit plaatje, een vijver die inmiddels door bewoners is omgedoopt tot zwerfafvalvijver. Er gaat niets boven ……. of zoals we lezen op de wagens van Ganzewinkel; afval bestaat niet!

2 thoughts on “Groningen heeft een zwerfafvalvijver

 1. Regelmatig zie ik ouders het goede voorbeeld geven, met hun kinderen fietsen op het trottoir, snoepwikkels naast zich neer gooien terwijl ze het kind snoep geven en als je er wat van zegt breekt de hel los. Tenzij er fanatieker gehandhaafd word zie ik het alleen maar erger gaan worden in de toekomst.

 2. Een ding is mij duidelijk dat de gemeente Tè weinig doet aan de afval problematiek.
  Er zouden méér afvalbakken moeten komen en er zou veel vaker moeten worden geleegd.
  Op de tweede foto is duidelijk te zien dat iemand het wel in de afvalbak wilde deponeren maar dit niet kon omdat de bak overvol was.
  Gemeente vergeet dat met de bewonersgroei in de stad ook de hoeveelheid afval gaat toenemen, en zou daar op moeten anticiperen.
  Maar zoals het lijkt vind de gemeente het belangrijker te bezuinigen op dit soort zaken en neemt liever onrendabele BOA’s in dienst die dit probleem onmogelijk kunnen beheersen.
  De BOA’s krijgen vaker de opdracht om hondenbezitters te controleren omdat bij de hond meestal een baasje aanwezig is die gemakkelijk te pakken is en de afval deponeerder niet, die blijft niet bij zijn/haar rotzooi staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *