Groningen in actie voor een  beter pensioen

Op de Grote Markt in het centrum van Groningen kwamen duizenden mensen samen om te protesteren tegen een beter pensioen. Vandaag was de landelijke actiedag met de oproep STA OP VOOR EEN GOED PENSIOEN. Iedereen voelt aan dat dit pensioensysteem niet meer houdbaar is en massaal wordt geroepen dat de politiek in actie moet komen en de pensioenleeftijd moet bevriezen. 66 is méér dan genoeg! Een Goed Pensioen is een kwestie van Fatsoen!

Na de toespraken vond er een protestmars plaats door het centrum van Groningen.

Sinds het vastlopen van de onderhandelingen, zijn de bonden begonnen om acties voor te bereiden. Want alleen samen kunnen we er voor zorgen dat er een goed pensioen komt De actiedag wordt een combinatie van acties in tal van sectoren en bedrijven in het hele land.

Tekst gaat door onder de foto’s

Jan Hendrik van der Veen maakte de volgende impressie (alle foto’s: klik hier)

WAAROM JE NU IN ACTIE MOET KOMEN

In een land als Nederland moet iedereen op tijd kunnen stoppen met werken en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen zeggen de bonden en dat betekent:

  1. Direct bevriezen van de AOW-leeftijd en afschaffen RVU-boete. De snelle stijging van de AOW-leeftijd en de 1-op-1 koppeling van de AOW-leeftijd aan de levensverwachting zijn onhoudbaar. Geen boete (RVU) op eerder stoppen met werken.
  2. Indexatie: De financiële spelregels en rekenregels moeten worden aangepast, waardoor indexering van de pensioenopbouw voor werkenden en het inkomen van gepensioneerden mogelijk wordt en kortingen bij veel fondsen kunnen worden voorkomen. Er mogen geen pech- en gelukgeneraties ontstaan door aanpassingen van het pensioenstelsel. Mogelijke negatieve gevolgen van een overgang naar een nieuw stelsel moeten direct en voldoende worden gecompenseerd.
  3. Een goed pensioen voor iedereen: Alle werkenden moeten in staat zijn om een goed pensioen op te bouwen, dus ook zzp’ers en mensen met een onzeker contract. Het is onacceptabel dat veel jongeren nu niet of
    nauwelijks pensioen opbouwen.

Alle foto’s FocusGroningen: klik hier

Eén gedachte over “Groningen in actie voor een  beter pensioen

  1. Het pensioenfonds heeft voor 1 miljard euro even uitgegeven aan ZAVENTEM aangekocht Maar wel met de centen van de werkende mens Die Pensioenfonds ze spellen mooi weer met de centen van een ander Dat is Oplichting en Roven maar naaien zo de mensen die er voor werken of gewerkt hebben Maar een fooi er voor terug krijgen Waar zijn wij als mens dan mee bezig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *