Groningen in teken van Jonge Harten Theaterfestival

Van 23 november t/m 1 december 2012 staat Groningen in het teken van het Jonge Harten Theaterfestival. Negen dagen lang bruist de stad van de originele voorstellingen, vernieuwende performances en het jonge talent waaronder Freek Vielen en Howool Baek. Jonge Harten is het meest complete jonge theaterfestival van Nederland en trekt jaarlijks ruim 10.000 bezoekers.

 

Jonge Makers
Jonge Harten legt dit jaar nog meer dan anders de nadruk op jonge talenten. Een opvallende naam is die van de jonge Koreaanse choreografe en danseres Howool Baek, die voor het eerst in Nederland te zien is. In het korte stuk Nothing for body creëert ze met loepzuivere, kleine bewegingen een volstrekt eigen wereld. Woordkunstenaar Freek Vielen is een jonge maker in ontwikkeling. Oorspronkelijk uit Groningen, maar opgeleid in Antwerpen. Met zijn mix van stand up comedy, literatuur en theater zet deze talentvolle maker een prachtige, inhoudelijke voorstelling neer genaamd Liever Niet.

Gevarieerd programma
Naast de kleine voorstellingen staat er ook spektakel op het festival. Testosteron, mannelijkheid, bier en scheerschuim zijn de hoofdingrediënten van de voorstelling No chicks for money and nothing for free van Het Kip & De Kopergietery. Het Belgische gezelschap Ontroerend Goed brengt juist een ingetogen voorstelling naar Groningen. All that is wrong, gespeeld door de 18-jarige Koba Ryckewaert, is een voorstelling die treffend alle dingen benoemt die mis zijn in de wereld. Jonge Harten bestaat in 2012 uit veel meer dan voorstellingen alleen. Een uitgebreid randprogramma met o.a. een eigen radioshow, muziek en een festivalcentrum maken Jonge Harten tot een compleet festival.

Jonge Harten gaat crowdfunden
Samen met theatergroep De Jongens gaat Jonge Harten crowdfunden. Tijdens de lancering van voor de kunst Groningen presenteren Jonge Harten en De Jongens hun gezamenlijke project. De lancering vindt plaats op maandag 24 september, 11:00 uur, Grand Theatre.

Informatie en kaartverkoop: www.jongeharten.nl

(bron en foto’s: jongeharten)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *