Groningen introduceert pinparkeren

groningen-oosterpoort-frederiksplein-parkeerpinautomaten-6Groningen gaat over op pinparkeren: betalen met de bankpas voor parkeren op straat. De vervanging van de oude parkeerautomaten begint op 13 januari in de wijk Oosterpoort. In de loop van 2014 volgt de rest van Stad. De nieuwe automaten zijn gemakkelijker te bedienen.Ook is pinparkeren vriendelijker dan betalen met muntgeld, omdat je de duur van het verblijf altijd op maat kunt aangeven.

De Groningse parkeerautomaten zijn verouderd en technisch afgeschreven. Bovendien zijn ze gevoelig voor kraak door het muntgeld dat er in zit. Daarom vervangt de gemeente ze door nieuwe automaten die geschikt zijn voor het betalen via pin. Mensen kunnen betalen met alle gangbare elektronische betaalmiddelen.

Kostenbesparing
Bij de aanschaf van de card only apparaten is nadrukkelijk gelet op gebruikersvriendelijkheid en betaalgemak. Hoewel het invoeren van een betaalkaart in de regel wat meer tijd vergt dan het inwerpen van munten, pakt het pinparkeren toch een stuk vriendelijker uit. Gebruikers hoeven geen muntgeld meer in hun portemonnee te hebben, en ze kunnen op maat betalen. Dit verkleint de kans op een boete. De nieuwe automaat is beveiligd tegen fraude met betaalpassen, zoals het skimmen. Daarnaast is de automaat voorbereid op toekomstige mogelijkheden op het gebied van betalen en parkeren.

Primeur voor Oosterpoort
De Oosterpoort heeft de primeur: hier staan vanaf vandaag – 13 januari – aan de Brandenburgerstraat 27, Frederiksplein 5, Parklaan 16 en Meeuwerderweg 56 en 132 de eerste nieuwe automaten. Gebruikers en belanghebbenden worden nadrukkelijk uitgenodigd hun ervaringen met deze automaten met de gemeente te delen. Vertegenwoordigers van omwonenden, bewoners en ondernemers zijn hierover geïnformeerd.

Eerste nieuwe meter
Wethouder Joost van Keulen nam van ochtend de eerste nieuwe meter aan het Frederiksplein 5 in gebruik. Vanaf het voorjaar 2014 worden van de meters in de rest van Stad vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *