Groningen Korrewegwijk – Zonder titel Buitelende kinderen

groningen-korrewegwijk-sabangplein-zonder titel-3Dit  kunstwerk van kunstenaar Mattheus Meesters op het Sabangplein in de Groninger Korrewegwijk stelt twee op de kop gespiegelde figuren voor. ‘Buitelende kinderen’, zo wordt het werk in de volksmond genoemd. De Gemeente Groningen kocht het beeld destijds aan om bij het Menso Alting College (nu De Meerpaal) te plaatsen. Jarenlang speelden kinderen rondom de hardstenen ‘buitelaars’, totdat het kunstwerk moest wijken voor speeltoestellen op een nieuw ingericht schoolplein.

groningen-korrewegwijk-sabangplein-zonder titel-2Het Centrum Beeldende Kunst vond er in 2003 een nieuwe locatie voor op het Sabangplein. Het plein, dat dateert uit 1910/’11, werd in 2002 gereconstrueerd. Het heeft nu weer twee rijstroken en een middenberm met aan weerszijden een bomenrij. Het beeld van Meesters is een kunstzinnige bijdrage aan de gezamenlijke inspanning van de Stichting Intensief Beheer Kop Indische Buurt en de buurtbewoners om de leefbaarheid te vergroten.

Van Mattheus Meesters staan in de stad diverse kunstwerken. Eén van zijn meest bekende is een beeld in het Noorderplantsoen, dat door de kunstenaar werd aangeduid als ‘zonder titel’, maar door het publiek ‘Zonaanbidster’ wordt genoemd.

Alle beelden van Groningen: klik hier

Bron: Staat in Groningen    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *