Groningen machteloos tegen FC Utrecht

groningen-europapark-euroborg-fc groningen (1 van 1)Het roer moet om bij FC Groningen, dat zaterdagavond verdiend met 2-0 verloor van FC Utrecht. Er ging van alles mis bij de Trots van het Noorden: de tactiek mislukte, de creativiteit ontbrak en tot overmaat van ramp zette trainer Erwin van de Looi zijn beste spelers op de wisselbank.
Van de Looi heeft nu twee weken de tijd om in te grijpen en de basiself van de laatste weken los te laten. De eerstvolgende wedstrijd is de noordelijke derby tegen SC Heerenveen en daarna volgen de duels elkaar op in een reeks die wordt aangevuld met doordeweekse internationale ontmoetingen in het kader van de Europa League.

Als FC Groningen doorgaat zoals het deze competitie is gestart, dan moet het ergste worden gevreesd. Niet alleen voor de Europese duels maar ook voor de rol in de eredivisie. Voor je het weet, ligt de degradatiespook op de loer en als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, dan is het moeilijk om je omhoog te werken.

De wedstrijd tegen FC Utrecht toonde duidelijk aan dat het anders moet. Maduro, Hoesen en Mahi horen in de basis te staan. Zij bezitten meer kwaliteit dan bijvoorbeeld Hiariej, Linssen en Antonia. Van de Looi zal een keuze moeten maken en vooral meer lef tonen in de tactiek. Tegen Utrecht gokte hij op de counter en toen dat niet lukte, voetbalde zijn ploeg meer aanvallend. Veel kansen leverde dat niet op omdat het elftal achter de feiten aan liep.

Als er een ding nu wel duidelijk is, dan is het de vaststelling dat Michael de Leeuw geen nummer 9 is. Hij heeft dringend behoefte aan een spits in zijn buurt en de aangewezen persoon is Danny Hoesen. Verder liet Maduro in Utrecht al zien dat hij een toegevoegde waarde is op het middenveld. De rust aan de bal, het snelle passen en het maken van de juiste keuzes geven aan dat hij door de wol geverfd is.

Tenslotte moet Mahi een kans krijgen in de basis. Zijn concurrent Linssen maakt niet zoveel klaar en Mahi heeft al een paar maal laten zien dat hij een verdediging in verwarring kan brengen. De technische staf van FC Groningen heeft nu veel tijd, komende week zijn er interlands, om een andere koers te gaan varen. Het woord is nu aan trainer Erwin van de Looi.

Bron: Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *