Groningen massaal in actie tegen gaswinning

Fakkeloptocht tegen gaswinning-2885Honderden actievoerders protesteren woensdagavond in het centrum van Groningen tegen de gaswinning in de provincie. De demonstranten droegen fakkels bij zich en liepen door het de binnenstad van Groningen.

Ze vertrokken van de Grote Markt en beëindigden hun een protestmars bij het provinciehuis op het Martinikerkhof. Actievoerders van heinde en verre kwamen naar Groningen om hun ongenoegen te uiten het niet eens te zijn met de huidige gaswinning.
Minister Kamp is de grote boosdoener. Hij moet het vooral verbaal ontgelden. De protestactie is georganiseerd door Groninger Bodem Beweging, Schokkend Groningen, Groningen in Beweging, Grunn in Beweging, NEE NAM niet boren in Blijham, Informatieplatform Aardbevingen Groningen, Milieudefensie, GroenFront en de Natuur en Milieufederatie Groningen.


Zij willen dat de gaswinning substantieel wordt teruggeschroefd om de veiligheid en leefbaarheid van de Groningers te garanderen. Ook is drastisch minderen van de gaswinning noodzakelijk in de transitie naar een duurzame en groene energievoorziening.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *