Groningen niet de beste Fietsstad van Nederland

park selwerd-fietsstad verkiezing (1 van 1)De gemeente Nijmegen is de beste Fietsstad van Nederland. Dat is de uitkomst van de verkiezing van Fietsstad 2016 van de Fietsersbond. De jury, onder leiding van de directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid Peter van der Knaap, noemt Nijmegen “een gemeente die indruk maakt met hoge kwaliteit (snel)fietsroutes”.
Het thema van de verkiezing was dit jaar ‘Bikenomics, de waarde van de fiets’. Nijmegen brengt dit volgens de jury het best in de praktijk, onder meer door nadruk te leggen op het met de fiets naar het werk gaan.

Sterk deelnemersveld
Naast Nijmegen waren ook Goes, Groningen, Maastricht en Utrecht genomineerd voor de prijs. Juryvoorzitter Peter van der Knaap spreekt van een zeer sterk deelnemersveld. “Goes maakte grote indruk, Groningen en Utrecht hebben enorme ambitie, en Maastricht werkt echt aan een transformatie. Toch vond de jury Nijmegen het beste scoren.”

Voor Groningen nog werk aan de winkel om hun ambities te verwezenlijken en wie weet met een bekroninge over twee jaar bij nieuwe verkiezingen.

4 gedachten over “Groningen niet de beste Fietsstad van Nederland

 1. Prachtig.
  Ik vind het terrecht dat ze niet hebben gewonnen.
  Je moet er toch niet aan denken welk een schade was aangericht aan al het prachtige groen als ze de fietsplannen hadden uitgevoerd om de titel te bemachtigen.

 2. Dat Groningen niet heeft gewonnen is terecht, Om zoveel groen te kappen voor brede fietspaden zonder overleg met bewoners,die na vele protesten een uitstel van kap hebben bereikt en hopelijk afstel. Een fietspad heeft slechts meer waarde als je
  ook door het groen kunt rijden met beschutting van de wind,daarom is b.v. Drenthe aantrekkelijk om te fietsen. Hoe kon de gemeente dan ook plannen hebben om in het Ecologisch Park Selwerd zoveel beton te storten voor een 4,5m breed fietspad ,dat is een autoweg. Waarschijnlijk ging dit ook de jury van fietsstad te ver.

 3. Aanleg en verbetering fietspaden Paddepoel en Selwerd.
  Onderussen zijn de werkzaamheden voorlopig uitgesteld, omdat de bewoners bezwaar hebben gemaakt tegen de kap van 70 bomen. Wij hebben bij de gemeente onder de aandacht gebracht dat de afscheiding tussen fietspad en hondenlosloopgebied niet voldoende is. De gemeente erkent dat de afscheiding nu niet de gewenste hoogte van 1m heeft, maar dat dit is wel de bedoeling in de nieuwe situatie. Voor degenen onder jullie die geintersseerd zijn in de ontwikkelingen rond de uitbreiding van de fietspaden aan de noordkant van de stad: er worden binnenkort verschillende bijeenkomsten daarover belegd: https://gemeente.groningen.nl/aanleg-en-verbetering-fietspaden-selwerd-en-paddepoel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *