Groningen protesteert tegen mishandeling lesbisch stel

groningen-centrum-wandelen voor liefde en respect-wandeltocht-11Vanmorgen hebben zo’n kleine vijfhonderd mensen gewandeld voor liefde en respect in de binnenstad van Groningen uit protest tegen de mishandeling van twee lesbische vrouwen in de stad. De wandeling vanaf de Grote Markt via de Oosterstraat, Gedempte Zuiderdiep, Folkingestraat, Oude Kijk in ’t Jatstraat, Broerstraat, Oude Ebbingestraat was bedoeld om de mishandelde vrouwen een hart onder de riem te steken. Op de Grote Markt vond een knuffelmoment plaats waarmee de wandeling was beëindigd. Voorafgaand aan de wandeling sprak de Groninger burgemeester Peter den Oudsten de menigte toe.  ‘Groningen is een tolerante stad waar we mensen niet discrimineren op geloof, huidskleur of seksuele voorkeur. We moeten er scherp op zijn en dit streng veroordelen’, zo zei de burgemeester. Omdat de burgemeester wegens andere afspraken niet mee kon wandelen verrichtte hij als eerste het knuffelmoment met de initiatiefnemer van de tocht Statenlid Ankie Voerman van de Partij voor de Dieren.

Alle foto’s van FocusGroningen: klik hier

Een citaat van Janet Wieldraaijer, een vriendin van de aangevallen vrouwen, die het vreselijke bericht op Facebook plaatste, staat tijdens de wandeling centraal: “Laten we samen strijden voor een stad, een land, een wereld waarin iedereen anders is, maar wel gelijk aan elkaar. Laten we ervoor zorgen dat mensen niet langer gediscrimineerd worden op basis van hun geaardheid, afkomst, huidskleur, geloof of wat dan ook. Help ons, door diversiteit te prijzen.”

Onder de aanwezigen de Hokjesman. De Hokjesman is een Nederlands televisieprogramma van de VPRO van programmamaker Michael Schaap, gepresenteerd door hemzelf en Jurjen Blick als man achter de schermen. De “hokjesman” is gefascineerd door de heersende hokjesgeest in Nederland versus daarbuiten, terwijl de Nederlandse samenleving verre van homogeen is.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *