Groningen start als eerste gemeente programma taalachterstand

groningen-centrum-stadhuis-va-gelkingestr-1.jpgGroningen start, als eerste en enige gemeente in Nederland, met een uniek programma dat taalachterstanden van kinderen tegengaat. Deze nieuwe aanpak is gebaseerd op het effectieve Amerikaanse taalprogramma ‘Success for All’. Niet eerder werd deze succesvolle methode in Nederland toegepast. De ontwikkeling van een Groningse variant van ‘Succes for all’ past bij de activiteiten van Groningen als Onderwijsstad 2014-2015.

De gemeente Groningen, GION onderwijs/onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de schoolbesturen van O2G2 (Openbaar Onderwijsgroep Groningen), VCOG (Vereniging Christelijke Schoolbesturen Groningen) en KOC (Stichting Katholieke Onderwijscentrale Groningen) werken samen in dit preventieprogramma en tekenen vanmorgen een intentieverklaring.

Voorafgaand aan de feestelijke ondertekening van de afspraken zullen Ton Schroor, wethouder Onderwijs van Groningen, en Roel Bosker, hoogleraar Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, een toelichting geven op de methode ‘Succes for All’, en hoe het programma, om taalachterstanden bij kinderen tegen te gaan, vorm zal krijgen in Groningen. Hoogleraar Roel Bosker heeft voor Nederland het alleenrecht om de methode ‘Success for All’ van de Amerikaanse onderzoeker Robert Slavin te testen.

Lees hier het interview met wethouder Ton Schroor over onder meer het taalprogramma ‘Succes for All’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *