Groningen van toen | Het Oosterparkstadion

Het is inmiddels vijftien jaar, 2005  het laatste jaar dat er gespeeld werd in het Oosterparkstadion in Groningen. Het stadion had een capaciteit van 12.500 zitplaatsen. In de tijd dat staanplaatsen nog waren toegestaan, bedroeg de capaciteit ruim 20.000.
Tot halverwege het seizoen 2005-2006 was het Oosterpark de thuishaven van FC Groningen. De eerste wedstrijd werd hier gespeeld op 3 februari 1935 toen voetbalclub GVAV-Rapiditas in het nog niet eens officieel geopende stadion speelde tegen Friesland en won met 5-3.
Op 18 december 2005 werd de laatste competitiewedstrijd in Stadion Oosterpark gespeeld.
De laatste training van FC Groningen in Stadion Oosterpark vond plaats op 1 november 2006.


FC Groningen speelt zijn thuiswedstrijden sinds 13 januari 2006 in de Euroborg, een nieuwe voetbaltempel in het zuidoosten van de stad Groningen.
Piet Fransen gaf op 9 november 2006 het officiële startsein voor de sloop van Stadion Oosterpark.

Bron:Wikipedia Foto’s: Jan Hendrik van der Veen – Kevin van der Laan

FC Groningen in zwaar weer

FC Groningen is gestart met de seizoenkaartcampagne ‘Laat ons weer eens Juichen’. De Trots van het Noorden voert momenteel één van de zwaarste gevechten uit de bijna 50-jarige clubhistorie en heeft alle steun van haar trouwe supporters en sponsors nodig.

De club vraagt haar achterban om af te zien van de tegemoetkoming voor de resterende vier thuisduels van het afgelopen seizoen. Ook vraagt de club juist nu een sponsorcontract af te sluiten of een seizoenkaart voor het komende seizoen aan te schaffen of te verlengen.

Voor FC Groningen dreigt een miljoenenverlies na het voortijdig staken van de laatste wedstrijden in de Eredivisie door het coranavirus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *