Groningen verrast tegenstander NEC | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)FC Groningen had zaterdagavond in Nijmegen een droomstart in de eredivisie. De 4-1 zege bij NEC zorgde er zelfs voor dat de Trots van het Noorden als koploper in de bus stapte voor een gezellige terugreis naar de Martinistad. Het elftal verraste met de ruime zege vriend en vijand. 

 

Wie de ploeg van de debuterende trainer Erwin van de Looi tijdens de laatste oefenduels zag, wreef zich in het Nijmeegse stadion (en voor de buis) de ogen uit. Aanwinst Tjarron Chery gaf met een goal en een assist direct al zijn visitekaartje af, het enfant terrible Kostic voetbalde gedrevener dan ooit, het spel was allerminst verdedigend te noemen en als klap op de vuurpijl bekroonde de pas 16-jarige Zivkovic zijn invalbeurt met een schitterende goal, waarmee hij de eindstand bepaalde.
Tot zover de complimenten. Dan nu de nuances. Hoeveel het uitstekende optreden op termijn waard is, moet nog even worden afgewacht. NEC had immers al sinds 3 februari geen thuiswedstrijd meer gewonnen en zoals de Nijmegenaren voetbalden zal het ook nog wel even duren voordat die negatieve reeks wordt doorbroken. Ze maakten dezelfde indruk als FC Groningen in de voorbereiding.
Als straks blijkt dat NEC een van de zwakke broeders is in deze jaargang van de competitie zal deze overwinning in een ander daglicht komen te staan. Verder zag de Groninger verdediging er bij de tegengoal van NEC – een van hun spaarzame aanvallen – er slecht uit. Voorlopig is er voor heel voetbalminnend Groningen reden tot juichen maar het is op dit moment nog wel het verhaal van de club en die ene zwaluw…
In elk geval zal de mooie openingszege veel vertrouwen geven op weg naar de volgende wedstrijd: thuis tegen FC Utrecht. Daarna volgen ontmoetingen tegen de beide nieuwelingen SC Cambuur en Go Ahead Eagles. Een ideaal programma om je als club voorlopig in de top van de ranglijst te gaan nestelen. Deze week mogen de spelers, technische staf en supporters even nagenieten en dromen van een leuk vervolg. De vijfde tegenstander is namelijk Ajax en dat zou best wel eens een topduel in de eredivisie kunnen worden.
Bron: Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.