Groningen viert 1e lustrum Fairtrade Gemeente

groningen-centrum-fairtrade markt-waagplein-3Voor het vijfde jaar op rij mag Groningen zich Fairtrade Gemeente noemen, en wat is dan mooier dan een feest! Vandaag een publieksevenement op het Waagplein in het centrum van Groningen.

Groningen was in 2009 samen met Goes de eerste Fairtrade gemeente van Nederland.

Het programma van vandaag bestaatuit twee onderdelen. Allereerst was er overdag van 11.00 tot 17.00 uur een publieksevenement op het Waagplein waarbij winkelend publiek kennis kon maken met verschillende fairtrade producten. Ook waren er diverse activiteiten; een speurtocht en wedstrijd voor de kinderen, een modeshow, de Fairtrade Complimentenman, Fairpanna en kookdemonstraties.  Door studenten van de Hanzehogeschool werd de Fairtrade Iphone app gedemonstreerd. Dj’s verzorgden de middag met wereldmuziek.

Voor de werkgroepen is er van 17.00 uur tot 20.30 uur een besloten evenement in het Feithuis gelegen tegenover de Martinikerk. Voorzitter van de landelijke jury Jacobine Geel en wethouder Jan Seton zullen op deze avond spreken. Tevens wordt de Award voor beste lokale ondernemer die zich heeft ingezet om Faitrade te promoten. Na het officiële gedeelte staat er een (h)eerlijk drie-gangen diner klaar! Dan zal er gepraat worden over Fairtrade. Waar staat Groningen en hoe gaan ze verder?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *