Groningen zoekt een nieuwe burgemeester

groningen-centrum-politiek-ruud vreeman waarnemend burgemeester-5De gemeente Groningen is op zoek naar een nieuwe burgemeester. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft een concept-profielschets opgesteld. Daarin staat wat voor burgemeester de stad zoekt. De vertrouwenscommissie wil graag de Stadjers de kans geven om op het concept te reageren. Daarna stelt de gemeenteraad dit profiel vast.

In de concept-profielschets staat wat voor burgemeester de gemeente zoekt en welke eigenschappen belangrijk zijn. Stadjers kunnen vanaf woensdag 28 mei ruim een week lang reageren met aanvullingen en suggesties. Alle inwoners van de stad mogen reageren: schriftelijk, per mail of via Facebook. Dit kan uiterlijk tot en met vrijdag 6 juni. Uiteindelijk stelt de raad het profiel vast. Dat is op 16 juni, in aanwezigheid van de Commissaris der Koning. Daarbij wordt ook aangegeven hoe er met de inbreng van de burgers is omgegaan.

Procedure

Door het vertrek van burgemeester Rehwinkel is er een vacature voor de burgemeester ontstaan. Afgesproken is dat de procedure voor de invulling van deze vacature begint na de gemeenteraadsverkiezingen van 18 maart. De eerste stap is het vaststellen van een profielschets voor de functie. Kandidaten kunnen vervolgens op de vacature reageren. Na de zomer houdt de vertrouwenscommissie sollicitatiegesprekken. Daarna volgt de voordracht aan de raad. Vervolgens wordt de gekozen kandidaat als nieuwe burgemeester van Groningen voorgedragen bij de minister van Binnenlandse.

5 gedachten over “Groningen zoekt een nieuwe burgemeester

   • Mag ik dan jou secretaresse worden? Laten we een frisse wind door de stad waaien.
    Hondenbeleid afschaffen, bomen laten staan of verplicht herplanten, moskee naar een andere locatie en geen beton tuintjes meer, maar beplanten die hap, anders verhuizen naar een flat.

    • Ja natuurlijk! Lijkt me enorm GEZELLIG!!! Gaan we fietsers en scooters op trottoirs bekeuren, een campus bouwen, werklozen aan het werk zetten, ach wat zouden we veel kunnen.

     • Zo weet ik er nog wel een; die jongens van ‘Stad’ voorheen ‘Ieders’, s’winters niet in de ww. maar stoepjes vegen en pekelen als er sneeuw ligt en glad is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *