Groninger boeren delen broodjes uit

Het boerenprotest in Den Haag is net afgelopen. In Groningen bij het hoofdstation deelden Groninger boeren broodjes uit om hun actievoerende collega’s in Den Haag te ondersteunen.

De boeren zijn het zat om door Den Haag worden weggezet als milieuvervuilers en voelen zich niet gewaardeerd. Den Haag, met name Groen Links en D66, kregen het voor de kiezen. Ze roepen maar wat en weten niet waar ze het over hebben. We houden ons aan de regels, innoveren en met ons boerenverstand weten we echt wel juist met de natuur om te gaan. De veestapel is de afgelopen jaren afgenomen en de bevolking is flink gegroeid en dan spreken we nog niet over de grote toename aan vluchten in de luchtvaart. Wij onderscheiden ons van de rest van de wereld en zijn trots boer te mogen zijn. Zonder boeren geen eten!

Het was de grootste landbouwactie in de Nederlandse geschiedenis waar minister Schouten toezegde onder haar bewind de veestapel niet te halveren en samen met de boeren oplossing wil zoeken voor de toekomst.

Is de Haagse politiek failliet? Een ding is duidelijk; we kunnen niet zonder voedsel en zonder de boeren. Grote waardering om op te komen voor je bestaan in de hoop dat de boodschap over gekomen is.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *