Groninger Forum bereikt hoogste punt

In regen en natte sneeuw werd vanmorgen, 1 februari, door de Groninger wethouder Paul de Rook samen met de BAM delegatie en Dirk Nijdag, directeur Groninger Forum, het hoogste punt van het Groninger Forum gemarkeerd op de tiende verdieping. Drie vlaggen wapperen nu op de bovenste verdieping, de vlag van de BAM, het Groninger Forum en de Gemeente Groningen. Voorafgaand aan feestelijkheden sprak de Groninger wethouder zijn dank uit aan de bouwvakkers.

Vanaf de negende verdieping een mooi gezicht over Groningen, al waren de weersomstandigheden er niet naar. Bij het gereed komen van het gebouw begrepen we dat een ieder van dit zicht kan genieten.

Door de gemeente Groningen en de BAM warden de bouwvakkers getrakteerd op een lunch.

De Groninger wethouder Paul de Rook genoot van het geweldige uitzicht over onze stad. Hij noemt het een verbetering van de binnenstad en het brengt de culturele voorzieningen weer een stap dichterbij. En met enige trots liet hij ons weten dat het dit het eerste gebouw in Nederland is welke aardbevingbestendig wordt gebouwd.

Eind dit jaar wordt het gebouw, 45 meter hoog, opgeleverd en in 2019 opent het Groninger Forum de deuren voor het publiek. Lees meer op de website van Groninger Forum.

Foto’s Geert van Duinen – Video Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *