Groninger Landschap ontwikkelt nieuw lesprogramma zoogdieren

lesprogramma groninger landschapGroninger bedrijven en instellingen sparen €12.500 voor lesprogramma

Het Groninger Landschap ontwikkelt nieuw lesprogramma zoogdieren
Het Groninger Landschap heeft een nieuw lesprogramma ontwikkeld over zoogdieren. Het lesprogramma werd mede mogelijk gemaakt door een donatie van € 12.500 uit de Rabobank Streekrekening. Over iedere euro rente, storten de banken een deel in een fonds voor Stichting Het Groninger Landschap.

Met het lesprogramma worden basisschoolkinderen enthousiast gemaakt voor natuur en landschap, in het bijzonder voor zoogdieren. Vanaf het nieuwe schooljaar, in september 2014, gaat Het Groninger Landschap een aantal proeflessen verzorgen. Vanaf 1 januari 2015 zijn de lessen operationeel. Het lespakket bestaat uit een grote kaart van Groningen en elf opgezette zoogdieren die allemaal in Groningen voorkomen. De kinderen leren spelenderwijs veel over de natuur en werken met een zoogdierenpaspoort. De les is voor groepen 7 en/of 8.
Voorafgaand aan de ontwikkeling van het lesprogramma zoogdieren heeft Michel van Roon, jeugdcoördinator van Het Groninger Landschap, al een aantal proeflessen over zoogdieren gegeven. Zoogdieren zijn razend populair weet Van Roon. “Ik had een paar opgezette dieren bij me. Dat vonden ze prachtig, zeker toen ze de dieren mochten aaien.”

Maatschappelijk verantwoord sparen
Het bedrag is bijeen gespaard door bedrijven en instellingen in de Provincie Groningen op de Rabobank Streekrekening. De vier Groninger Rabobanken zijn in 2012 gestart met een Streekrekening voor Stichting Het Groninger Landschap. Spaarders ontvangen rente, zoals op iedere spaarrekening. Echter, over iedere euro rente, storten de Rabobanken een deel in een fonds voor Stichting Het Groninger Landschap. Deelnemers kunnen ook zelf extra rente doneren. Over het jaar 2013 leverde dat voor Het Groninger Landschap € 12.500 op.

Jeugdeducatie: ieder kind in de natuur
Het Groninger Landschap gebruikt de opbrengsten van de Streekrekening voor het project Jeugdeducatie. De ambitie is om ieder schoolkind uit de provincie Groningen de natuur in te krijgen. Om dat te bereiken worden gastlessen op basisscholen gegeven en ontvangt Het Groninger Landschap schoolklassen in haar bezoekerscentra. In 2013 heeft Het Groninger Landschap ruim 1250 kinderen bereikt met haar gastlessen op 32 scholen. Ruim 8500 leerlingen bezochten een bezoekerscentrum.

Bron en foto: Groninger Landschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *