Groninger persprijs voor Henk Blanken

newsnight_blanken_winnaar_persprijs-1240Henk Blanken heeft met zijn bijdrage Carels Hoofd in het Dagblad van het Noorden de Groninger Persprijs gewonnen. OOG Radio-presentator Bram Douwes ging er met de Rookie Persprijs vandoor. Blanken schreef zijn stuk over de hersenoperatie van de aan Parkinson lijdende Carel. De jury roemt Blanken om zijn rol bij het in het zadel helpen van de onderzoeksjournalistiek bij het Dagblad van het Noorden.

Hij werd verkozen tussen 4 andere genomineerden.

Goos de Boer van RTV Noord over de Facebook-rellen in Haren, Volkskrant-correspondent Ana van Es ook over Haren, een combinatie van het Dagblad van het Noorden en RTV Noord eveneens over Haren en redacteur Bas van Sluis van het Dagblad over de wateroverlast en mogelijke dijkdoorbraak in Woltersum.

Bram Douwes won de aanmoedigingsprijs om ‘hem te willen stimuleren om zijn journalistieke werk vooral niet te laten wegduwen door zijn vermogen te entertainen. Een vrijmoedige prater.’ De Persprijs en de Rookie Persprijs zijn een jaarlijks terugkerende prijs voor het beste Groninger journalistieke product.

Foto’s: Siebrand Wiegman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *