Groninger Stadhuis verbouwd en bouwkundig opgeleverd

Na sleuteloverdracht gaat gemeente inhuizen

Vanmorgen, 6 mei,  kreeg de gemeente de sleutel van het Stadhuis terug van aannemer Rottinghuis. Dit betekent dat het bouwkundige deel van de aanpak van het Stadhuis, afgezien van een paar laatste losse eindjes, is afgerond. De gemeente gebruikt de komende maanden om in te huizen. Het Stadhuis is vanaf midden augustus dan weer in gebruik en wordt op 31 augustus officieel geopend.  

Aandachtspunten bij de nu aanstaande inhuizing zijn de verdere aanleg van ict en av-installaties, het inpakken van de plafond-kunstwerken op de eerste verdieping, divers schilderwerk en het aanbrengen van de wandbekleding in de nieuwe raadzaal. De verhuizing van het meubilair gebeurt tijdens het zomerreces, vanaf half juli.

Een trotse burgemeester in zijn verbouwde ruimte:

 

Voorbijgangers zien inmiddels al weer maanden hoe de buitenkant van het Stadhuis is opgefrist. Binnen worden vanaf nu door de gemeente zelf de puntjes op de i gezet. De aanpak van het monumentale stadhuis van Groningen zorgt voor een noodzakelijke kwaliteitsslag die het functioneren van het gebouw weer bij de tijd brengt en optimaliseert. Het is daarbij in hoofdlijnen gegaan om regulier groot onderhoud, ingrijpende verduurzaming van energieniveau G naar A+++, optimalisering van werk- en vergaderruimten, een nieuwe raadzaal, een nieuwe ontvangstzaal en het verbeteren van de representativiteit van het rijksmonument. 

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *