Groninger studenten de straat op voor energietoeslag

Op initiatief van Student en Stad en de SP werd vanavond op de Grote Markt in het centrum van Groningen door studenten, politici en studentenorganisaties geprotesteerd tegen het onrecht voor het uitblijven van de energietoeslag. Studenten zijn als groep van die toeslag uitgesloten, terwijl ze vaak moeten rondkomen van geleend geld en een bijbaantje.

Midas Bosman van de Landelijke Studentenvakbond was één van de sprekers. Alle sprekers waren eens dat de studenten weer de vergeten groep zijn en zij vinden het vreemd dat alle inwoners met een minimuninkomen recht hebben op een vergoeding en studenten per definitie worden uitgesloten. De oproep is dan ook per plaats naar de rechter te stappen om als nog een energievergoeding te kunnen ontvangen.

Willem Groeneveld van Sikkom sloot zich bij de sprekers aan. Hij merkt dagelijks aan de vele reacties dan de huisvestingsproblemen  en energiekosten voor velen een groot probleem is of is geworden.

De gemeente Groningen zou als eerste studentenstad het voortouw kunnen nemen om vergoeding mogelijk te maken, die zij vervolgens in het Haagse moeten gaan vereffenen. Dat is rechtvaardig en voorkomt dat vele steden naar de rechter stappen.

Een avond die muzikaal werd omlijst door Vap Vibrations, de huisband van Vindicat studentenvereniging en waar de verkeerd gestalde fietsen weer werden ingeladen. Ook dat is Groningen!

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen.  Alle foto’s FocusGroningen: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *