Groninger topsporters ontvangen gemeentelijke sportpenning

A junioren Groningen atletiek

Wethouder Sport Inge Jongman heeft dinsdag 17 december in het Forum vijftien gemeentelijke sportpenningen uitgereikt aan Groninger topsporters. Het betrof 11 individuele sporters en 4 sportteams.

De sporters die een sportpenning hebben ontvangen zijn actief in de disciplines atletiek, volleybal, roeien en wielrennen. Wethouder Inge Jongman: “Ik ben trots op onze topsporters die zulke mooie en bijzondere prestaties hebben geleverd. De gemeente Groningen erkent het belang van sport en bewegen en schenkt aandacht aan zowel de breedte- als topsport. Binnen het topsportbeleid richten we ons op talentontwikkeling. Om onze waardering te tonen voor de bijzondere topsportprestaties van Groninger sporters reiken we jaarlijks de sportpenningen uit”.

De gemeente reikt de sportpenningen uit aan individuele sporters en teams die een 1e, 2e of 3e plaats hebben behaald bij Europese – of Wereldkampioenschappen of bij de Olympische Spelen. Ook wordt de prijs uitgereikt aan Groninger sportteams die Nederlands kampioen zijn geworden.

Foto’s: Geert van Duinen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *