Groninger voedselbank gecertificeerd

groningen-oosterparkwijk-voedselbank-certificering (3 van 9)Wethouder Paul de Rook overhandigde vanmiddag, 25 juli, het certificaat Voedselveiligheid aan de Groninger Voedselbank. Groningen is daarmee de eerste en tot nog toe enige Voedselbank met een dergelijke certificering.

Daarnaast werd de opbrengst van de recente inzamelingsactie van de initiatiefnemers van de actie Groningers voor Groningen overhandigd. Een opbrengst waar maar liefst vierendertig restaurants aan deelname.

groningen-oosterparkwijk-voedselbank-certificering (9 van 9)Projectleider Jaap Sala van Voedselveiligheid beklemde nogmaals dat de Voedselbank uit vrijwilligers bestaat. Hij had goed nieuws te melden n.l. dat de dagelijkse groenten die dagelijks overblijven van de Lidl niet meer vernietigd worden, maar beschikbaar gesteld worden aan de Voedselbank. Mede te danken aan het certificeringsproces van de voedselbanken. Ook merkte hij op de de computersystemen landelijk aan elkaar gekoppeld gaan worden zodat Voedselbanken met tekorten, sneller kunnen putten uit de overige centra.

De gemeente Groningen heeft de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in de Voedselbank om het mogelijk te maken dat het snel groeiende klantenbestand op een veilige en verantwoorde wijze ondersteund kon worden. Met behulp van de subsidie van de gemeente heeft de Voedselbank de noodzakelijke grotere koeling en vriezers aan kunnen schaffen. Hierdoor kon de Voedselbank de verdubbeling van het klantenbestand van 300 naar 600 gezinnen opvangen. Tegelijk zijn door de koeling en vriezers ook de mogelijkheden voor het bewaren van aangeboden versproducten enorm toegenomen. Terwijl vroeger vaak het aanbod van versproducten moest worden afgeslagen omdat deze niet op een veilige en verantwoorde manier kon worden bewaard en verwerkt, heeft de Voedselbank deze mogelijkheden.

OOGTV maakte de volgende opname:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *