Groningers in opstand voor werk, werk, werk

nederland 2014, groningen, europark, demonstratie volksdebatTon Heerts, voorzitter van vakcentrale FNV, was heel duidelijk vanmiddag tijdens de voorbereidingen van de langzaamaanactie op de A7 richting Zuidbroek waar een open Volksdebat georganiseerd is. De maatregelen van Kamp met betrekking tot gaswinning en compensatie bieden geen ruimte om te investeren in werk en inkomen. Het grote verlies aan duizenden arbeidsplaatsen in deze regio en het ontbreken van initiatieven dit te  bevorderen worden niet serieus genomen door Den Haag, Een zeer kwalijke zaak die door de FNV niet wordt geaccepteerd. Er zal meer moeten gebeuren voor deze regio. Alle foto’s van vanmiddag: klik hier

Onder de demonstranten veel kritiek op de PvdA. We zijn zelfs verbaasd dat ze hier durven te komen. Wij staan met lege handen, hebben geen werk of vooruitzicht  op werk. Vele vakmensen staan aan de kant. Jongeren hebben geen perspectief en wat hebben we onze kinderen te bieden. Alle belastingen omhoog, hoe houden we het hoofd boven water. Schandalig, de partij met de grootste aanhangers in het Noorden kan het vergeten. Werk en geld uit de gas opbrengsten is wat we willen. We worden leeggezogen en industrie trekt weg.  Nee, Samson is niet de man van eerlijk delen en werk. We zijn blij met de actie Groningen in Opstand, we zijn woedend en samen zijn we sterk en voelen we ons gesteund.

Het Noorden kent al jaren de grootste werkloosheid en mensen in de bijstand. Slechts 1% van de aardgasbaten is in het Noorden terecht gekomen. 210 miljard is opgepompt en er is nog 150 miljard onder de grond.

Het was een zeer goed georganiseerde demonstratie die rond de klok van tweeën afreisde naar Zuidbroek om daar als noorderlingen hun eisen kenbaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *