Gronings D66 raadslid supertrots met Els Borst Netwerk Inspiratieprijs

wieke paulusma in het midden

‘Supertrots’, zegt D66-gemeenteraadslid Wieke Paulusma als reactie op de toekenning van de Els Borst Netwerk Inspiratieprijs. De Groningse volksvertegenwoordiger kreeg de prijs zaterdag uitgereikt tijdens het Els Borst Netwerk Event in Driebergen. Wieke was samen met Petra Stienen en Marion Wichard genomineerd.

Het Els Borst Netwerk is een netwerk van vrouwen én mannen van D66. Het doel van het netwerk is om vrouwen te ondersteunen en te empoweren om zo hun inzet binnen en buiten de politiek en de partij duurzaam te vergroten.

Woorden én daden

‘Met haar vasthoudendheid is Wieke er in geslaagd de hardnekkige ondervertegenwoordiging van vrouwen in topfuncties op de agenda van D66 te zetten, en de noodzaak van uitzonderlijke maatregelen om dat te doorbreken, inclusief quota’, aldus de tekst van de nominatie. Ze werd genomineerd omdat ze op het landelijk congres middels een motie heeft gepleit voor een tijdelijk quotum om meer vrouwen in besturen vertegenwoordigd te laten zijn.

Wieke krijgt de prijs omdat ze de daad bij het woord voegt. Zo was ze de drijvende kracht achter de campagne Raad Zoekt Vrouw, die Groningse vrouwen wil interesseren voor het raadswerk. Daarnaast geeft Wieke lessen burgerschap.

Els Borst

‘Ik bewonder Els Borst enorm’, zegt Wieke, ‘Juist vanwege haar moed en onophoudelijke inzet om controversiële onderwerpen op de agenda te zetten binnen en buiten de politiek’.  Borst was als minister van Volksgezondheid onder meer verantwoordelijk voor het niet meer strafbaar stellen van euthanasie.  Van haar is de beroemde uitspraak ‘de politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten’.

Wieke is naast haar werk als raadslid hoofd Oncologie bij Treant, lid van het bestuur VNG en lid Raad van Toezicht van CMOSTAMM .

Foto: D66-Groningend66

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *